Overslaan naar content

Sales Engineer

Oss, Noord-Brabant, NederlandSales

Functieomschrijving

Het vertalen van technische oplossingen naar een gedegen kosten calculaties en daarbij fungeren als sparringpartner met account management. Ondersteuning bieden aan Sales met jouw kennis en kunde, zodat met de beschikbare informatie van de klant en intern een juiste offerte opgesteld kan worden. Is dit je op het lijf geschreven? Dan kom je zeker aan jouw trekken bij de fantastische projecten van onze interessante opdrachtgevers.


Dit ga je doen als Sales Engineer

Voor onze locatie in Oss zoeken wij een aanvulling op het Sales team. Als Sales Engineer houd je je bezig met het maken van calculaties in stuklijsten en rekensheets in samenwerking met de Accountmanagers en collega Sales Engineers in de aanbiedingsfase. Budgetteren en berekenen van maakdelen en projecten op een zo efficiënt mogelijke manier is daar onderdeel van. De input van de berekeningen die je maakt komt voort uit de samenwerking met bijvoorbeeld de (Process) Engineers, Accountmanagers, Inkopers en Projectmanagers. Je hoeft dus niet alles alleen te doen, maar een proactieve houding is hierbij wel vereist.
Een greep uit jouw takenpakket:

 • Het bepalen van de kostprijzen van maakdelen en (jaarlijks) onderhouden van deze prijzen voor onze standaard maakdelen;
 • Aanvragen van kostprijzen voor koopdelen/uitbestedingen bij leveranciers;
 • Optimaliseren van calculatiemethoden;
 • Het adviseren van sales collega’s bij technische vragen;
 • Het bepalen van de prijsopbouw;
 • Het analyseren en evalueren van nacalculaties en deze gebruiken als input voor nieuwe aanbiedingen.

Dit hebben wij onze nieuwe collega te bieden

Werken bij Orangeworks en Tanis Food Tec betekent veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en afwisseling. We geven je de ruimte om jezelf te ontwikkelen of verder te specialiseren. Orangeworks biedt jou een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke inzet. Binnen ons team is er veel collegialiteit en een no-nonsense aanpak. Ons sales team in Oss bestaat uit een zevental mannen en vrouwen die een hecht team vormen en samen zorgen voor de benodigde resultaten!

Daarnaast bieden we een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals carrièreontwikkeling, een niet-verzuimbonus, een prestatiebonus, 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen en een gloednieuw pand met alle faciliteiten om in te werken.

Vereisten

Dit zijn wij

Orangeworks is ruim 50 jaar actief met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsindustrie. Wij zijn gevestigd in een splinternieuwe, state of the art fabriek in Oss. We bieden onze klanten kwaliteit, ontzorgen hen en blijven ook als bedrijf continu ontwikkelen en verbeteren. Veel onderdelen produceren we zelf. In 2020 heeft Orangeworks Tanis Food Tec in Lelystad overgenomen.

Tanis Food Tec heeft 35 jaar wereldwijde expertise in het ontwikkelen van (maatwerk) oplossingen voor de zoetwaren, bakkerij, chocolade- en zuivel industrie.

Belangrijke kernwaarden voor ons zijn: kwaliteit, oplossingsgericht, creatief, initiatief en samen plezierig werken! Op dit moment hebben we 180 collega's aan het werk. Orangeworks is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil dat ook blijven doen. En daar hebben we jou voor nodig!

Kijk vooral even op onze website

 

Dit ben jij!

Je beschikt over een gestructureerde en accurate persoonlijkheid. Je wordt uitgedaagd door het budgetteren van interne maakdelen tot de meest uitdagende en complexe projecten soms op basis van minimale gegevens.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde MBO met werkervaring in de RVS maakindustrie/installatietechniek of HBO opleiding richting commerciële economie, technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • 2 tot 5 jaar ervaring het budgetteren van fabrieksonderdelen, alsmede complexe projecten;
 • Goede beheersing van de Engelse taal;
 • Goede beheersing van Microsoft Excel;
 • Kennis van technische tekeningen / schema’s is een pré;
 • Kennis van de in de voedingsmiddelenmarkt toegepaste componenten is een pré;
 • Ervaring Ridder IQ is een pré. 

Word jij onze nieuwe collega?

Word je uitgedaagd door deze functie? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier of mail naar hrm@orangeworks.nl.
Als je even geen cv bij de hand hebt, laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op! 

Toch niet helemaal jouw functie? Msschien vind je hem hier: https://vacatures.orangeworksnl.com 

of