Overslaan naar content

Mechanical Engineer Lelystad

Lelystad, Flevoland, NederlandEngineering

Functieomschrijving
Creativiteit gecombineerd met een passie voor techniek. Jij werkt mee aan het ontstaan van de mooiste RVS installaties voor de voedingsmiddelenindustrie, zoals de nieuwe productielijn voor de lekkerste candybar!Wil jij graag onderdeel uitmaken van een groeiende wereldspeler? Werk jij liever slimmer dan harder? Kun jij hoofd- en bijzaken scheiden en werk coördineren? Dan maken wij graag kennis met jou!


Wat ga je doen?
Jouw rol bestaat uit drie onderdelen; coördinatie van de afdeling Engineering in Lelystad, project engineering en standaardisatie. Jouw standplaats is Lelystad, af en toe ben je op de locatie in Oss voor overleg.

Project engineering
Je maakt deel uit van een projectteam met daarin o.a. een Projectmanager, Lead Engineer, Werkvoorbereider en Assemblage specialist. Samen werken jullie aan de nieuwste installaties voor de zoetwaren- en bakkerij industrie. Jij maakt vanuit een projectomschrijving detail- en samenstellingstekeningen en lay-outs. Indien nodig pas je gedurende het project bestaande tekeningen aan. Ook ondersteun je bij het oplossen van technische knelpunten tijdens het productie- of assemblageproces. Je werkt hierbij met Inventor en Vault.

Standaardisatie

Samen met collega’s werk je aan verdere standaardisatie in ontwerpen en het uitbouwen van de bibliotheek van componenten. Het zoveel mogelijk automatiseren van werkprocessen hoort hier ook bij. Slimmer werken in plaats van harder werken is het credo. Jij krijgt veel ruimte om mee te denken en samen weten jullie de juiste balans te vinden tussen klant specifiek ontwerpen en standaardisatie.

Kortom een uitdagende en afwisselende functie waarin je je creativiteit kwijt kunt en uitgedaagd wordt om initiatief te nemen. Daarnaast zijn er volop ontwikkelmogelijkheden binnen de Orangeworks Group, bijvoorbeeld in de richting van Lead Engineer.


Dit zijn wij!

Tanis Food Tec ontwerpt, produceert en levert hoogwaardige machines en procesinstallaties voor de zoetwaren en bakkerijen industrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de assemblage van continue beluchtingsmachines, roer- en mengtanks, poeder- en vloeistof mengers en doseersystemen alsmede de besturing daarvan. Tanis Food Tec is een groeiende, internationaal georiënteerde onderneming, gevestigd in Lelystad. Het bedrijf werkt project gericht en 95% is export. De basis van Tanis Food Tec is proceskennis, processing en besturing van installaties voor industriële bakkerijen en zoetwaren bedrijven. 'EHEDG' en design volgens de laatste technieken en innovatieve oplossingen zijn twee belangrijke uitgangspunten bij TFT installaties. 


Tanis Food Tec is in 2020 overgenomen door Orangeworks. Orangeworks is al ruim 50 jaar actief met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsmiddelenindustrie. Veel van de toegepaste onderdelen worden in eigen huis geproduceerd. Orangeworks is gevestigd in een splinternieuwe, state of the art fabriek in Oss. In totaliteit zijn er 180 medewerkers werkzaam binnen de Orangeworks Group.

Vereisten

Dit ben jij!

Je hebt de ambitie om internationaal met ons te groeien! Uiteraard heb je ook de nodige kennis en ervaring als Mechanical Engineer en bedenk je de mooiste oplossingen voor onze uitdagende projecten. Daarnaast vind je het leuk om een coördinerende rol op je te nemen in teamverband en het als een uitdaging ziet om taken zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Daarnaast het belang ziet van samenwerken in een complexe organisatie.

Verder beschik je over:

 • HBO-opleiding richting: Werktuigbouwkunde van Procestechniek; 
 • Ervaring binnen de (food)procestechnologie, in ieder geval de ambitie om te gaan specialiseren; 
 • Ervaring met Inventor en Vault; 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wie ben jij?

Afwisseling in je werk vind je belangrijk. Je werkt planmatig, maar als de dag anders loopt dan gepland is dat voor jou geen probleem. Ook kun je goed overzicht houden over de diverse lopende projecten. Hierbij denk je niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een ‘hands- on’ instelling.
Je bent nieuwsgierig en onderzoekend van aard en denkt graag buiten de gebaande paden. Innovaties en nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied volg je met interesse en je vindt het leuk de vertaling te maken naar toepassing hiervan in je eigen werk. Een hoog kwaliteitsbewustzijn en ‘afspraak is afspraak’ is iets wat voor jou kenmerkend is. 

Je voelt je thuis binnen een internationaal georiënteerde organisatie die gericht is op innovatie en groei.

Dit hebben wij onze nieuwe collega te bieden

Werken bij Orangeworks betekent veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en afwisseling. Orangeworks biedt jou een dynamische werkomgeving met veel ruimt voor eigen initiatief en persoonlijke inzet. Binnen ons team is er veel collegialiteit en een no-nonsense aanpak. Daarnaast bieden we het volgende:

 • Cao Metaal en Techniek, 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • Reiskostenvergoeding van € 0,21 per km;
 • Een goed geregeld pensioen;
 • Een gloednieuw pand in Oss en een mooi pand in Lelystad met alle faciliteiten om in te werken;
 • Een bonus bij geen ziekmelding;
 • Een prestatiebonus afhankelijk van je functioneren;
 • Werktijden in overleg, dagdienst.


Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan via het sollicitatieformulier of laat je contactgegevens achter, dan nemen we contact met je op!

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Fleur Toelen via 0412- 782076 of hrm@orangeworks.nl.


of